NEWSLETTER
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΜΕΝΟΥ
ΑΡΧΙΚΗ
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΧΟΡΗΓΙΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ
ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ, ΞΕΝΑΓΗΣΗ
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ
ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ, ΠΑΡΟΧΕΣ
ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΩΝΗ
ΟΜΑΔΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ
ΜΑΣΑΖ
ΣΑΟΥΝΑ
ΣΟΛΑΡΙΟΥΜ
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΠΑΚΕΤΑ
ΠΑΚΕΤΑ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
VIDEO
VIDEO
ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕΛΟΥΣ

Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
www.efiges.com
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ
Τι θα σας εκανε να ξεκινησετε τωρα το γυμναστηριο;
 
 
   
 
ΜΑΣΑΖ, HXOMAΣAZ - MASSAGE, SOUNDMASSAGE


ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ

ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ είναι η εναπόθεση νερού και λίπους ανάμεσα στο δέρμα και τον υποδόριο ιστό. Οφείλεται στην κακή αιμάτωση και στη διόγκωση των λιποκυψελών στη συγκεκριμένη περιοχή του σώματος που εμφανίζεται. Ο συνδετικός ιστός χάνει την ελαστικότητά του και το δέρμα παρουσιάζει μια εικόνα που μοιάζει με φλοιό πορτοκαλιού. Αποδίδεται στην καθιστική ζωή, τη μειωμένη φυσική δραστηριότητα, την ακατάλληλη διατροφή, σε διαταραχές στην κυκλοφορία του αίματος ή σε ορμονικές διαταραχές, σε κληρονομικότητα, στο κάπνισμα, στη συχνή και μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΑΓΩΓΗ

ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΓΙΑΤΙ Η ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ

ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ

ΑΠΑΙΤΕΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ

1. ΛΕΜΦΙΚΟ ΜΑΣΑΖ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ : Το μασάζ είναι μια θεραπευτική μέθοδος που χρησιμοποιείται ευρέως τόσο σε υγιή άτομα όσο και σε πάσχοντες από κυτταρίτιδα. Η επαφή με τα χέρια στο σώμα, στο κεφάλι, στα χέρια ή στα πόδια με επιλεγμένες μαλάξεις, πιέσεις ή και δονήσεις δημιουργεί θερμότητα η οποία ενεργοποιεί τη σταδιακή απομάκρυνση και διάλυση του λίπους βελτιώνοντας την κυκλοφορία του αίματος τοπικά και συνολικά ενώ ικανοποιητικά αποτελέσματα επέρχονται μετά από σειρά επαναλήψεων ανάλογα με την έκταση και την ένταση του προβλήματος.


2. ΕΙΔΙΚΟ ΑΣΚΗΣΙΟΛΟΓΙΟ: Αερόβια άσκηση 3-5 φορές την εβδομάδα 30-60 λεπτά τη φορά θα δημιουργήσουν μια ικανοποιητική καύση θερμίδων. Για να επιλέξτε έξυπνα το είδος άσκησης που θα προσφέρει αερόβια αλλά και όσο το δυνατό περισσότερη τοπική εστίαση συμβουλεύεστε απαραιτήτως το εξειδικευμένο προσωπικό μας για το ασκησιολόγιό σας, μετά από ιστορικό υγείας και στην καλύτερη περίπτωση μετά από εργομετρικό έλεγχο της φυσικής σας κατάστασης. Ιδανική λύση είναι το ελλειπτικό μηχάνημα, το οποίο πέρα από την αερόβια προπόνηση που προσφέρει, ανάλογα με τη στάση του σώματος έχουμε την δυνατότητα να «χτυπήσουμε» τοπικά τα σημεία που πάσχουν. Επίσης, προτείνουμε το μηχάνημα Fit Vibe ανά διαστήματα που θα καθορίσει ο ειδικός μας σύμβουλος στο οργανωμένο μας γυμναστήριο. Τέλος, η γυμναστική με βάρη είναι η προπόνηση με την οποία αλλάζει το σώμα αφού μπορείτε να την εστιάσετε ακριβώς στα σημεία που το έχουν ανάγκη και χρήζουν τόνωσης και βελτίωσης.


3. ΕΡΓΟΜΕΤΡΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ: Με τα εργομετρικά τεστ που πραγματοποιούμε στο γυμναστήριό μας παρέχεται η δυνατότητα μέτρησης και καταγραφής της φυσικής σας κατάστασης ενώ εξειδικευμένες μετρήσεις γίνονται υπεύθυνα από εμάς και σε αθλητές μεμονωμένα και σε ομάδες. Η καταγραφή αυτή θα συμβάλλει σημαντικά τόσο στο χτίσιμο ενός σετ ασκήσεων που θα αντιπροσωπεύουν καθαρά και εξατομικευμένα τις δικές σας ανάγκες, όσο και στον καθορισμό της ιδανικής διατροφής που σε συνδυασμό με την λοιπή αγωγή σας θα επιφέρει πολύ αμεσότερα τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα.

ΕΙΔΗ ΜΑΣΑΖ

ΧΑΛΑΡΩΤΙΚΟ: Ο Βασιλιάς των μασάζ. Είναι η βασική γνώση για κάθε θεραπευτή και η βάση την οποία πρέπει κάποιος να γνωρίζει για να μπορεί να περάσει αργότερα σε άλλες τεχνικές μασάζ.

ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ: βασίζεται στην χειροπρακτική η οποία είναι μια ανεξάρτητη επιστήμη υγείας. Ασχολείται με την πρόληψη αλλά και την θεραπεία νευρομυοσκελετικών παθήσεων καθώς και με την αποκατάσταση των τραυματισμένων μυών.

ΑΘΛΗΤΙΚΟ: Επικεντρώνεται στην αποσυμφόρηση των μυών, στην απαλλαγή των καματογόνων ουσιών και στην γρήγορη αποκατάσταση του μυϊκού συστήματος.

ΑΝΤΙΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΙΚΟ: Τοπικό μασάζ στις περιοχές που υπάρχει πρόβλημα κυτταρίτιδας με σκοπό την διάλυση των λιποκυττάρων, την τοπική υπεραιμία, την βελτίωση της εμφάνισης της επιδερμίδας και την σύσφιξη του χαλαρωμένου δέρματος.

ΛΕΜΦΙΚΟ: Απευθύνεται στα λεμφικά όργανα, λεμφαδένες και λεμφαγγεία και βελτιώνει την κυκλοφορία της λέμφου. Αναπτύχθηκε την δεκαετία του 1930 από τον Δανό θεραπευτή Emil Vodder. Αποσκοπεί στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, την αποτοξίνωση του οργανισμού, την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας και τη μείωση της παρακράτησης υγρών.

THAI: Από τις αρχαιότερες θεραπευτικές μεθόδους της παραδοσιακής Ταϋλανδέζικης Ιατρικής. Περιλαμβάνει διατάσεις τύπου Yoga και πιέσεων κατά μήκος των κυριότερων ενεργειακών γραμμών του ανθρώπινου οργανισμού. Με τον τρόπο αυτό απελευθερώνεται η μπλοκαρισμένη ενέργεια. Το Thai Massage βελτιώνει ευλυγισία και στάση του σώματος.

SIATSU: Ιαπωνική θεραπευτική τεχνική η οποία βοηθάει την διευκόλυνση ροής της ζωτικής ενέργειας του σώματος η οποία κατανέμεται σε μεσημβρινούς. Όταν η ροή της ενέργειας διακοπεί τότε προκύπτουν προβλήματα και ασθένειες.

REFLEXOLOGY: Επιστήμη του μασάζ η οποία ξεκίνησε πριν από 5000 χρόνια στην Κίνα όπου διαδόθηκε και αναπτύχθηκε και σε άλλες χώρες όπως στην αρχαία Αίγυπτο. αν και υπήρχε από την αρχαιότητα εντούτοις διαδόθηκε πολύ κατά τον 20ο αιώνα. Βασίζεται σε θεραπεία που επικεντρώνεται στις απολήξεις των νευρών στα πόδια και στα χέρια.

FACE LIFTING: Θεραπεία κεφαλής με τεχνικές της ανατολής που βοηθά στην χαλάρωση των μυών του προσώπου δίνοντας την καλύτερη εμφάνιση και ομορφιά. Το μασάζ αυτό τονώνει τα τριχοειδή αγγεία που βρίσκονται κάτω από το δέρμα. Με την θεραπεία αυτή επιτυγχάνουμε την μείωση των ρυτίδων και καταπολεμούμε την γήρανση.ΗΧΟΜΑΣΑΖ

Το ηχομασαζ είναι μασάζ που πραγματοποιείται με τη βοήθεια του ήχου. Ηχογαβάθες ειδικά επεξεργασμένες παράγουν ήχο στην εσωτερική τους κοιλότητα με τη βοήθεια κροτάλου και οι δονήσεις που προκαλούνται μεταφέρονται σε όλο το σώμα διαπερνώντας ακόμα και τα πιο ασθενή σημεία του σώματος μέχρι ο οργανισμός μας να συντονιστεί με τη συχνότητα αυτή, οπότε και έχει επιτευχθεί εσωτερική συστημική αρμονία και εξισορρόπηση.

Τα παλμικά κύματα του ήχου αποβάλλουν την ένταση βαθμιαία από τον υψηλότερο τόνο ως τον χαμηλότερο. Κάθε ηχογαβάθα παράγει διαφορετικό ήχο. Ο ήχος αγγίζει το σώμα μας απαλά και έχει ασύλληπτα θετική και ευεργετική επενέργεια αυτή η συνειδητή εμπειρία ήχου πάνω μας. Το πνεύμα έρχεται σε επαφή με τους αρχέγονους κοσμικούς αυτούς παλμούς του ήχου, συναντάει καταβολές, βρίσκει την προγονική του ζέση, επαναπροσδιορίζει το είναι.

Αν ρίξουμε μία πέτρα σε ήσυχο νερό θα δημιουργήσουμε ένα μετρικό συντονισμένο παλμό της επιφάνειας σε ρυθμικά κύματα από τη δόνηση που προκαλέσαμε. Αν σκεφτούμε ότι το ανθρώπινο σώμα αποτελείται από νερό σε ποσοστό 70-80%, τότε ίσως να μπορέσουμε να φανταστούμε, ως ένα βαθμό, την επίδραση του ηχητικού παλμού στο σώμα, την ηρεμία και τον συστημικό συντονισμό που επιτυγχάνεται μέσα από τις δονήσεις του ήχου.

Η ηρεμία ή η έλλειψή της αποτυπώνεται στην αναπνοή, το ζωτικό εκείνο στοιχείο που οι ινδοί αποκαλούν «πράνα», ιερή φωτιά της ζωής. Την φωτιά της ζωής πυροδοτεί η ανάγκη και η επιθυμία να εκφραστούμε και γεννιέται στο σημείο του αφαλού, στο ζωτικό κέντρο δύναμης ή τσάκρα που είναι γνωστό ως ηλιακό πλέγμα. Αυτή η πνευματική φωτιά διεγείρει τον εσωτερικό ζωτικό αέρα. Η αναπνοή συντελεί στην ένωση της φωτιάς και του αέρα γεννώντας τον ακόμη ανεκδήλωτο ήχο στον αφαλό που ξεκινάει από εκεί περνά στη συνέχεια από την καρδιά, το λαιμό και τη στοματική κοιλότητα ενεργοποιώντας κύματα πίεσης και δόνηση στον εξωτερικό αέρα. Ο ήχος παράγει λεπτοφυείς φόρμες και χρώματα που θέτουν σε κίνηση τον αιθέρα και επηρεάζουν όσους είναι κοντά μας, έτσι όταν είμαστε ήρεμοι δημιουργούν αγαλλίαση αλλά στη σύγχρονη καθημερινότητά μας η οποία διαπνέεται από στρες και λήθη, οι ήχοι μας και οι αναπνοές μας είναι σχεδόν δηλητηριώδεις

Τα πλάσματα εκείνα που μπορούν να κατανοήσουν καλύτερα τον ήχο χωρίς τη βοήθεια της λογικής είναι τα παιδιά. Πιστεύεται ότι είμαστε «nada brahma» ή «beings made of sound» ή «πλάσματα του ήχου» ή ακόμα-ακόμα όπως θα έλεγα εγώ «μουσικά πλάσματα». Το σώμα είναι το μουσικό όργανο που οι σωστοί τόνοι το διατηρούν σε ψυχική ισορροπία Τα παιδιά αυτό το γνωρίζουν εκ φύσεως και γι αυτό η επικοινωνία τους δεν παρουσιάζει ούτε κενά ευστοχίας ούτε κενά δύναμης ως προς το τι θέλουν να εκφράσουν κάθε φορά.

Σήμερα που η ζωή μας είναι απομακρυσμένη από τη φύση, τα νομοτελειακά της ήθη και τις καταβολές της, το σώμα, το πνεύμα και η ψυχή μας δεν τελούν σε συμφωνία, σε ισορροπία. Στο GLOBAL GYM δίνουμε την ευκαιρία σε μέλη και μη μέλη μας να βιώσουν την εμπειρία του ήχου μέσα από τη διαδικασία αυτή, Στην ουσία κάνουμε «reset», επαναπροσδιορισμό, επιστροφή στη φυσική διάσταση της υπόστασης του ατόμου. Επιδιώκουμε να ξαναβρούμε τη δύναμη στο λόγο, στην ομιλία και στη μουσική μας σε ένα κόσμο αγχώδη, τοξικό και θορυβώδη. Ρυθμίζουμε την αναπνοή μας και καθαγαλλιάζουμε το πνεύμα μας. Εξημερώσουμε τον λόγο μας από την αρχή, ξαναβρίσκουμε τη ζωτικότητά μας ώστε να επικοινωνήσουμε στη διάσταση και στη συχνότητα που ταιριάζει σε αυτό το θεϊκό πλάσμα που λέγεται άνθρωπος. Αυτή η εμπειρία αρχέγονων ήχων συναρπάζει.

By Valia kosmadaki

TO ΗΧΟΜΑΣΑΖ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ GLOBAL GYM

ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟ GURU ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ Ι. ΠΡΙΝΙΩΤΑΚH


ΥΔΡΟΜΑΣΑΖ 
< Προηγ.   Επόμ. >