NEWSLETTER
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΜΕΝΟΥ
ΑΡΧΙΚΗ
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΧΟΡΗΓΙΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ
ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ, ΞΕΝΑΓΗΣΗ
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ
ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ, ΠΑΡΟΧΕΣ
ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΩΝΗ
ΟΜΑΔΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ
ΜΑΣΑΖ
ΣΑΟΥΝΑ
ΣΟΛΑΡΙΟΥΜ
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΠΑΚΕΤΑ
ΠΑΚΕΤΑ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
VIDEO
VIDEO
ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕΛΟΥΣ

Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
www.efiges.com
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ
Τι θα σας εκανε να ξεκινησετε τωρα το γυμναστηριο;
 
 
   
 
ΤΕΧΝΗΤΟ ΜΑΥΡΙΣΜΑ - SOLARIUM
Η υπηρεσία σολάριουμ έχει ανασταλλεί μέχρι νεωτέρας ενημερώσεως προκειμένου να ολοκληρωθεί πλήρως η διαδικασια τεχνικής συντήρησης.Τι είναι οι υπεριώδεις ακτινοβολίες (UV)

Η υπεριώδης ακτινοβολία είναι μία κλασική ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία αλλά με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά μήκους κύματος, δηλαδή από 400 έως 40 nm. Έτσι, για να είναι πιο κατανοητά, έχει χωριστεί σε τρείς κλάσεις, τη UVA, τη UVB, και τη UVC. Όσο μικραίνει το μήκος κύματος, τόσο πιο επικίνδυνη γίνεται για τον ανθρώπινο οργανισμό. Για αυτό η UVC είναι καταστροφική για τον άνθρωπο, ενώ η UVB και η UVA είναι λιγότερο επικίνδυνες.

Γενικά οποιαδήποτε μορφή ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας έχει επιπτώσεις (καλές ή κακές) στον ανθρώπινο οργανισμό. Ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία αλλά σε διαφορετικά φάσματα εκπέμπει οποιαδήποτε συσκευή, από το ραδιόφωνο και τη τηλεόραση, μέχρι τα κινητά και το ψυγείο.


Ο Ήλιος σαν πηγή υπεριώδους ακτινοβολίας

Ο ήλιος, είναι μία βασική και φυσική πηγή ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας. Το φάσμα αυτής είναι τεράστιο. Περιλαμβάνει όλο το φάσμα των υπεριωδών ακτινοβολιών, δηλαδή UVC, UVB, UVA και αρκετά φάσματα ακόμη. Λόγω της ζώνης του όζοντος που λειτουργεί σαν φίλτρο, τα επικίνδυνα φάσματα καταστρέφονται και έτσι φτάνει στη γη μόνο η UVA και μέρος της UVB.

Λόγω της «τρύπας του όζοντος», το φυσικό φίλτρο έχει εξασθενήσει με αποτέλεσμα να φτάνουν στη γη και επικίνδυνα για την υγεία φάσματα. Για αυτό θα έχετε ακούσει ή θα θυμάστε, ότι 10 χρόνια πριν, ο ήλιος «έκαιγε λιγότερο». Η πραγματικότητα είναι ότι παλιά έφταναν στη γη μόνο τα μεγαλύτερα και λιγότερο επικίνδυνα (έως πλήρως ακίνδυνα) φάσματα ενέργειας.


Το Solarium

Το Solarium, είναι μία συσκευή που παράγει ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία ελεγχόμενου φάσματος εντός των επιτρεπτών ορίων για τον οργανισμό, δηλαδή μόνο UVB και UVA. Η υπεριώδης ακτινοβολία που παράγεται από το Solarium, διαφέρει από του ήλιου επειδή είναι ελεγχόμενη. Έτσι, αντίθετα από τις φήμες, το Solarium είναι λιγότερο επικίνδυνο από την έκθεση στον ήλιο, αφού περιλαμβάνουν αποκλειστικά και μόνο επιτρεπτά φάσματα ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας, χωρίς τους αστάθμητους παράγοντες του φυσικού περιβάλλοντος.


Πριν το solarium…

Πριν ξεκινήσετε το solarium καλό είναι να επισκεφθείτε το δερματολόγο σας

αν έχετε ιστορικό δερματολογικών παθήσεων, αν έχετε πολύ λευκή ή ευαίσθητη επιδερμίδα και επικίνδυνες ελιές. Ακόμα δε συνιστάται σε άτομα που έχουν χειρουργηθεί δύο μήνες πριν.


Σωστή χρήση του Solarium

Όπως είπαμε, θα πρέπει η έκθεση στην οποιαδήποτε ακτινοβολία να γίνεται με σύνεση. Είτε αυτή είναι ο ήλιος, είτε το Solarium. Έτσι, ακολουθούν ορισμένες βασικές οδηγίες για συνετή χρήση του solarium.

 • Οι πρώτες συνεδρίες θα πρέπει να έχουν μικρή διάρκεια (4-5 λεπτά) ενώ στη συνέχεια να μη ξεπερνάνε τα 15 λεπτά.
 • Μη βιάζεστε να έχετε άμεσο αποτέλεσμα. Αφήστε τουλάχιστον 1-2 μέρες πριν την επόμενη συνεδρία και για κανένα λόγο μη το χρησιμοποιήσετε ξανά, αυθημερόν.
 • Να μπαίνετε πάντα με καλυμμένα μάτια με ειδικά γυαλιά.
 • Αποφύγετε τις μέρες της περιόδου, χωρίς αυτό να είναι υποχρεωτικό. Η αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος μπορεί να δημιουργήσει μεγαλύτερη αιματική ροή.
 • Μην κάνετε Solarium αν είστε κάτω των 18. Ορισμένες έρευνες αναφέρουν κάτω των 15 ή των 16. Η αλήθεια είναι ότι το δέρμα είναι πολύ πιο ευαίσθητο στις μικρές ηλικίες και ωριμάζει μεταξύ των 14-17 ετών.

Αποφύγετε την έκθεση στο Solarium και τον ήλιο ή προστατευθείτε ιδιαίτερα εφόσον:

 • Είστε σε μικρή ηλικία (κάτω των 17) και χρησιμοποιήστε πολύ υψηλό δείκτη προστασίας στη θάλασσα.
 • Είστε έγκυος. Παρότι δεν θα επηρεάσει το έμβρυο, οποιαδήποτε έκθεση σε ακτινοβολία θεωρείται πλεονάζουσα.
 • Εάν έχετε ή είχατε στο παρελθόν οποιουδήποτε είδους καρκίνωμα ή μελάνωμα.
 • Εάν παίρνετε συγκεκριμένα φάρμακα ευαίσθητα στις υπεριώδεις ακτινοβολίες (αντιβιοτικά, αντισυλληπτικά, επιληπτικά, αντιϊσταμινικά κλπ).
 • Εάν έχετε ιστορικό ηλιακών εγκαυμάτων.
 • Εάν έχετε φωτοευαισθησία
 • Εάν έχετε κάνει πρόσφατη επέμβαση (2-3 μήνες).


Τι κρέμες να χρησιμοποιήσω στο Solarium;

Στο Solarium μπορείτε να μπείτε χωρίς καμία κρέμα. Δεν είναι υποχρεωτικό. Υπάρχουν όμως κρέμες για πριν, για τη διάρκεια της συνεδρίας, και για μετά. Το Solarium επειδή είναι ελεγχόμενη ακτινοβολία δεν χρειάζεται αντηλιακή προστασία. Τα αντηλιακά είναι για να μας προστατεύσουν από τις υπόλοιπες ακτινοβολίες του ήλιου που ούτως ή άλλως δεν υπάρχουν στο Solarium.

Οι κρέμες που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια του Solarium, είναι οι επιταχυντές μαυρίσματος και έχουν σαν σκοπό τους να επιτρέψουν στα μελανινοκύτταρα να παράγουν περισσότερη μελανίνη με την ίδια ποσότητα ενέργειας και για αυτό προτείνεται η χρήση τους.

Επίσης, μετά το Solarium, επειδή ξεραίνεται η επιδερμίδα, προτείνεται η χρήση μίας ενυδατικής κρέμας, όπως θα κάνατε και μετά από μία πολύωρη έκθεση στον ήλιο!.


Προετοιμασία για το Solarium.

Πριν μπείτε στο Solarium βγάλτε όλα τα κοσμήματα, ρολόγια και οτιδήποτε άλλο.

Μην κάνετε μπάνιο πριν μπείτε. Καλό είναι να έχετε κάνει μπάνιο αρκετή ώρα πριν αλλά όχι αμέσως πριν μπείτε στο Solarium.

Μην φοράτε αρώματα, αποσμητικά, μακιγιάζ και κρέμες σώματος, εκτός των ειδικών κρεμών επιτάχυνσης μαυρίσματος για Solarium.

Βάλτε οπωσδήποτε προστατευτικά γυαλιά για να καλύψετε τα μάτια σας.

Καλύψτε οποιοδήποτε τατουάζ εφόσον δεν θέλετε να φθαρθεί και ιδιαίτερα εάν είναι πρόσφατο.


Το Solarium ως προστασία από τον Ήλιο

Ναι, είναι αλήθεια ότι το Solarium μπορεί να είναι ευεργετικό σαν πρώτος βαθμός έκθεσης στην ακτινοβολία, προετοιμάζοντας την επιδερμίδα μας για τον ήλιο. Ο λόγος είναι απλός. Ο οργανισμός μας αυτοπροστατεύεται από την ακτινοβολία με τη μελανίνη. Εάν λοιπόν ο οργανισμός μας ξεκινήσει την προστασία του με ελεγχόμενη ακτινοβολία, τότε θα είναι πιο έτοιμος να αντιμετωπίσει την ακτινοβολία του ήλιου που είναι αστάθμητη και μη ελεγχόμενη, προσφέροντας μεγαλύτερη προστασία στον οργανισμό μας.

Ιδιαίτερα για ορισμένα επαγγέλματα που αναγκαστικά εκτίθενται υπερβολικά στον ήλιο, όπως λιμενικοί, ναυαγοσώστες, ιστιοπλόοι, εργαζόμενοι σε παραλίες και ξενοδοχεία είναι ευεργετικές ορισμένες συνεδρίες Solarium, πριν την έναρξη του καλοκαιρινού επαγγέλματος.

 
< Προηγ.   Επόμ. >